Bugün, 21 Haziran 2024 Cuma

Süt kuzusu Balıkesir'le özdeşleşecek

Süt kuzusu Balıkesir

Süt kuzusunun marka olması için çalışmalar başlatıldı.

Süt kuzusunun marka olması için çalışmalar başlatıldı.
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, gelecekteki projelerini anlattı.
Başkan Kula, et üretiminde Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden olan Balıkesir'in marka haline gelmiş süt kuzusunu ön plana çıkarmak için kampanyalar düzenleyeceklerini söyledi.
TRT'de yayınlanan Tarım, Gıda, Yaşam'' programı ekibi, Balıkesir'de kırmızı et üretim ve tüketimini mercek altına aldı. Program yapımcısı, Ziraat Mühendisi Mehmet Efe, üreticiler, sektör temsilcileri, mezbaha ve et entegre tesisleri ile kasapların görüşlerini aldı. Programda Balıkesir ve bölgede, hayvancılık, tarım ve gıda işletmelerinin üretim ve ekonomiye katkılarını değerlendiren TRT ekibi, Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula ile Balıkesir Kuzusu ve eti konusunu masaya yatırdı.
Röportajda, hayvancılık ve yem sektörüne yapılan desteklerden genel itibari ile memnun olduklarını kaydeden Faruk Kula, Sektör için Bakanlığımızın desteklemeleri önemli. Kırmızı et, gebe düve ve yem destekleri özellikle sektörün sıkıntıya girdiği aylarda yükseltilebilir.” Diye konuştu.
Bölgemizdeki büyük ve küçükbaş hayvan yatırımlarının son derece sevindirici olduğunu ifade eden Faruk Kula; ‘‘Balıkesir'in teşviklerden olumlu yararlandığını belirterek, ‘‘İş dünyası için avantajlı bir ortam oluştu. Tarım ve Hayvancılığa baktığımızda geçen yıllarda temelleri atılan yatırımların meyveleri toplanmakta. Balıkesirli küçük işletmeler de büyütme gayreti içerisinde.'' dedi.
Balıkesir süt kuzusu marka olacak
Ülkenin genel et ihtiyacının karşılanması ve vatandaşın dengeli beslenmesi için kırmızı et üretimin önemine dikkat çeken Kula, Balıkesir Süt Kuzusu'nun bilinirliği ve tüketimini arttıracak çalışmalar içinde olduklarını müjdeledi.
‘‘Hayvancılık sektörünün kalbi Balıkesir'de atıyor. Kentimiz kırmızı et üretiminde ilk sırada. Süt hayvancılığı ve yem üretiminde de ilk sıralardayız. Balıkesir'in marka haline gelmiş süt kuzusunu ön plana çıkarmak için kampanyalar düzenlemek niyetindeyiz'' açıklaması yapan Kula, profesyonel bir tanıtım çalışması için düğmeye bastıklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 35.3 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli